Overlay

Ali sploh potrebujem osebnega trenerja?

To vprašanje si za čas športnega udejstvovanja vsaj enkrat postavi prav vsak, ne glede na to, ali gre za osebo, ki je prvič v življenju prestopila prag fitnesa ali pa nekdo, ki tja zahaja že nekaj časa. Vsi smo prepričani, da je lahko naša fitnes izkušnja enaka, če se tja odpravimo sami in vaje izvajamo sami. A osebni trenerji imajo tukaj eno veliko prednost, ZNANJE!

Imeti osebnega trenerja je stvar, ki vam bo nekoliko spremenila mesečni izpisek na bančnem računu, vendar bo tudi korenito spremenila vašo kondicijo in športno pripravljenost. Prav zaradi prvega je potrebno, da se izobrazite, preden izberete SVOJEGA! Najprej si je potrebno zastaviti cilje ter nato poiskati trenerja, ki vam lahko pomaga do teh ciljev v doglednem času, z veliko znanja in motivacije.

 

Preden se odločite za svojega si zato odgovorite na spodnja vprašanja:

  • Kaj so moji cilji?

Točno vedeti kakšni so vaši cilji je pomembno za uspešen program, s trenerjem ali brez. Če si sami ne znate začrtati jasnih ciljev, vam noben trener ne bo zlahka pomagal. Trener vam bo seveda nato pomagal jasno definirati te cilje ter vam pomagal pri realizaciji le-teh, ali pa vam povedal, če le-ti niso uresničljivi in jih je potrebno nekoliko prilagoditi. Vaši cilji tako pomagajo trenerju, da lahko pripravi treninge, ki vam bodo pomagali pri uresničitvi VAŠIH ciljev.

  • Kakšna je moja stopnja motivacije in predanosti tem ciljem?

Prednost osebnega trenerja je seveda ta, da ja prav on DODATNA MOTIVACIJA. Četudi ste sami izjemno motivirani, vas bo trener še bolj potiskal proti začrtanim ciljem, tudi, ko bi sami najraje obupali.

  • Kakšno je moje lastno znanje na področju fitnesa?

Osebnega trenerja se najbolj potrebuje takrat, ko ste na fitnes področju novi in o vajah ter napravah za vadbo. Tukaj vam je lahko v veliko oporo osebni trener, kateremu je fitnes praktično drugi dom. Osebni trener vam lahko predstavi vsako napravo, vam pove kako se jo uporablja, za kaj se jo uporablja ter vas nauči tudi fitnes kodeksa; torej kako se obnašati v samem prostoru in podobno.

Če pa ste sami že izkušeni ‘fitneserji’, pa se morda vprašajte kako daleč dejansko sega vaše znanje vaj, kdaj ste se lotili kakšne nove ali kdaj ste popolnoma zamenjali svojo fitnes rutino. Na fitnes področju vsake toliko časa pride kakšna nova vaja, nova izvedba že poznane vaje in podobno. Osebni trener se na tem področju veliko izobražuje, zato vam je lahko pri tem v veliko pomoč.

  • Kaj pričakujem od svojega osebnega trenerja?

Iščete nekoga, ki vas bo motiviral in potiskal naprej ALI potrebujete nekoga, ki vam bo delal družbo medtem, ko trenirate? Potrebujete nekoga, ki vam bo prinašal uteži in skrbel, da vaša steklenica vode ne bo nikoli prazna ALI nekoga, ki vas bo veliko naučil ter skrbel, da zase naredite vse, kar je v vaši moči?

Postavite si realna pričakovanja in temu primerno poiščite SVOJEGA osebnega trenerja. Tako, kot si nismo enaki vsi ljudje, si niso enaki osebni trenerji. Vsak bo v vašo rutino prinesel nekaj svojega,  zato izberite modro!

  • Kakšen je moj proračun, ki ga lahko mesečno namenim fitnes dejavnosti?

Na koncu se vse ponavadi zalomi pri denarju, a le s trdim delom in predanostjo boste lahko prišli do uresničitve svojih ciljev. Plačilo fitnes članarine, nakup športne opreme, k temu pa dodajte še znesek, ki bi ga namenili osebnemu trenerju. Že na začetku se zavedajte, da to počnete zase, da se boste sami najboljša verzija sebe. Zato si je potrebno že na začetku preračunati na kakšen način si lahko privoščite osebnega trenerja. Naj bo to enkrat tedensko ali petkrat tedensko, pomembno je le, da se držite svojega načrta in ciljev.

Vsak trener vam bo namreč pomagal tudi z načrtovanjem časa med posameznimi treningi. Zato si izračunajte kolikokrat na mesec  si lahko privoščite osebnega trenerja ter kako to vpliva na uresničitev vaših ciljev.

  • Zakaj sploh menim, da potrebujem osebnega trenerja?

Če si lahko odgovorite na to vprašanje, boste kmalu ugotovili, da lahko s trenerjem dosežete več, kot da bi v fitnes hodili sami. Če ga potrebujete za sestavo programa, je najverjetneje, da sami ne poznate dovolj vaj, ki bi vam pomagale pri uresničitvi vaših ciljev. Četudi ste na fitnes že hodili in vam je šlo prav dobro, si je pomembno tudi priznati, da morda v različnih obdobjih svojega življenja potrebujemo nekaj drugačnega. Če lahko ženska pri 25-ih letih zlahka izgubi odvečne kilograme, temu morda ni tako, ko ista ženska doseže višjo starost.

Vsak posameznik potrebuje nekaj drugega! Kaj potrebujete VI?

Odgovor na vprašanje ‘Ali sploh potrebujem osebnega trenerja’ tako nikoli ni enostaven. V odločitev za osebnega trenerja je vključenih veliko faktorjev, zato si prvo takoj postavite cilje, ki jih boste nato skupaj dosegali. Vsekakor pa potrebujete osebnega trenerja, če se že dlje časa ukvarjate s športno aktivnostjo, pa še vedno ne vidite želenih rezultatov, če že dlje časa razmišljate, da bi se odpravili v fitnes, pa se še zmeraj niste, ker preprosto NE VESTE KJE ZAČETI!

 

Odločite se za osebnega trenerja, če ste že naveličani ena in istih vaj, če potrebujete dodatno motivacijo ali pa vas mora nekdo preprosto samo izzvati in vam dokazati, da ste zmožni veliko več. Osebni trener vam lahko pomaga tudi takrat, ko se želite naučiti samostojnega izvajanja vaj ali pa ste se poškodovali, bolehate za kakšno boleznijo in potrebujete stalni nadzor.

Veliko pomena zadnje čase ljudje namenjajo tudi družbi pri športu, a velikokrat v svojem krogu prijateljev težko najdete nekoga, ki si bo zastavil enake ali podobne cilje. Zato je izbira osebnega trenerja ravno zaradi tega tudi tako zelo potrebna, saj vam lahko on ali ona predstavlja prijatelja, motivatorja ter nekoga, ki bo z vami dosegel željen cilj. Pa tud čez čas, ko bodo prijatelji videli kako zelo ste napredovali, se vam lahko pridružijo na fitnesu, saj je vadba v družbi lahko zabavnejša in cenejša. Več o tem pa v kakšnem drugem blogu!

Si za to, da začneva skupaj?

Preberi si več o mojem načinu dela tukaj in me kontaktiraj že DANES na 040/835-421 ali izpolni obrazec in rezerviraj brezplačen posvet.

Hej, če ti je še bolj domače, se lahko tudi chatava preko Facebooka.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja