Overlay

Izberite pravo vadbo zase

Iskanje prave vadbe za vas je lažje, kot si mislite, in tudi ključnega pomena, da lahko izvajate vadbo ter ste na koncu v najboljši telesni pripravljenosti

Eden od glavnih razlogov, zakaj se z našim načrtom vadbe zmotimo, je ta, da nam ni všeč, kar počnemo. Gledanje na vadbo kot na opravilo je prva napaka, ki jo naredimo, ko začnemo svojo pot k boljši telesni pripravljenosti.

Nismo vsi primerni za enake vadbe, vsi smo različni. V tem blogu bomo raziskali vrsto vadb, ki so najbolj primerne za vas in vaš življenjski slog.

Ker je trenutno na voljo veliko različnih vadb, je lahko strašljivo in težko vedeti, kje začeti. Od dvigovanja uteži do krožnih vadb, HIIT do joge, svet ponuja široko paleto vadb.

Lahko se vržete v ta svet in poskušate preizkusiti čim več. Ali, da si prihranite čas in zmanjšate možnost obupavanja.

Visoko intenzivne vadbe

Če iščete izziv, vas bo katera koli oblika visokointenzivne vadbe potisnila do meje. Visoko intenzivne vadbe vključujejo HIIT, tečaji spinninga, crossfit in druge. Če je vaša ideja uspešne vadbe, da svoje telo in duha preizkusite in spravite do točke, ko skoraj odpoveste, hkrati pa nimate veliko časa, potem predlagamo, da se lotite visoko intenzivnih vaj.

Čeprav bodo ti treningi vzeli veliko energije (in vas bodo še nekaj časa pustili zasople), boste iz njih prišli z visokim srčnim utripom, saj boste pokurili kalorije in sprostili dovolj endorfinov, da boste ostali v navdušenju še naslednjih 12 ur – kar ga naredi popoln trening za tiste, ki potrebujejo zagon zjutraj.

Nizko intenzivne vadbe

Če vas že rahlo prestraši misel na vadbo visoke intenzivnosti, imamo za vas nekaj bolj umirjenega – vadbe z nizko intenzivnostjo. Vadbe z nizko intenzivnostjo lahko vključujejo dejavnosti, kot so hoja, lahek intervalni tek, step in plavanje. Cilj teh vadb je premakniti telo dovolj, da se pospeši srčni utrip, vendar ne obremenjuje preveč telesa in sklepov. Zato je idealno za tiste, ki se spopadajo s poškodbo ali pa za tiste, ki iščejo nekoliko blažjo vadbo.

Če vam je ljubše vaditi z partnerjem, potem so vadbe z nizko intenzivnostjo za vas. Omogočajo vam, da pokurite kalorije med druženjem s prijatelji, bodisi v telovadnici ali med dolgim sprehodom.

Joga in pilates

Joga in Pilates sta ponovno v modi in to s pravim razlogom. Ti treningi se osredotočajo na krepitev, raztezanje in moč, združeno z meditacijo in tehnikami dihanja, kar je idealno za tiste, ki želijo trenirati tako telo kot um.

Popolna izbira za tiste, ki iščejo vadbo z nizko intenzivnostjo, kjer še vedno čutite napetost in vam šport predstavlja izziv. Z rednimi vadbami boste hitro opazili izboljšanje svoje moči in prožnosti. Ne samo, da boste imeli oblikovano postavo, ampak tudi občutek dobrega počutja, kar vas bo motiviralo, da se vrnete.

Se hitro zdolgočasite?

Težko vzdržujete navdušenje med vadbo v telovadnici? Razumemo, da lahko ista vaja v več zaporednih serijah postane dolgočasna. Če vaš um potrebuje stalno stimulacijo, priporočamo vadbe, kot so boks, zumba ali ples. Te vadbe ne samo odlično pospešijo srčni utrip, ampak so tudi zabavne, preizkušajo vaš um in izboljšujejo koordinacijo.

Na splošno razumevanje, kaj vam ustreza, lahko vzame nekaj časa. Tisto, kar ste morda mislili, da bi vam ustrezalo, morda ne bo, in obratno. Cilj je najti vadbo, ki se je veselite, kjer želite rasti in se izboljševati. To bo zagotovilo doslednost in zagotovilo rezultate. Pa veselo miganje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja