Overlay

Tole sem odlašal celo večnost…

Pa je tu moja prva uradna objava spletnega dnevnika aka. MK “Blog”. Ta trenutek se počutim tako tehnološko napreden.

Načrte za ta mini projekt sem odlagal celo večnost. Ne razumite me narobe, ideja sama je super in če sem iskren popolnoma v skladu z mojimi posebnimi pogledi na komunikacijo s svetom in ravno zato me je dolgo srbelo pod prsti, pa vendar.

Koncept bloga mi je od njegovih prvih zametkov zbujal zanimanje – predstavljal sem si ga kot nekakšno futuristično vrsto publikacije, ali še bolje rečeno dnevnik, le da ga ne skrivaš skrbno zaklenjenega pod posteljo, ampak ga široko odpreš za vse radovedne oči.

Ohranjanje misli zase ni nikoli bila moja močna točka. Kot vsak najstnik sem šel skozi fazo, ko sem v zvezek zapisoval svoje monologe in ga “nehote” puščal na lokacijah po hiši, kjer sem vedel, da bo najden in prebran.. če se ozrem nazaj, nisem ravno prepričan, zakaj sem to počel.. Ob analizi mojega početja s pametjo, ki jo premorem danes, predvidevam, da je šlo za taktično potezo, s katero sem lažje posredoval svoje briliantne ideje, ki so mi šle težko iz jezika ali pa sem enostavno testiral zaupanje in spoštovanje zasebnosti v svojem habitatu.

Kakorkoli že, ali sem bil strahopetec, ali zlovešči mali genij, ki je že v rani mladosti preizkušal etično naravnanost ljudi okoli sebe – morda pa kar oboje.

Če se vrnem na temo, zakaj smo danes tu. Minevata dve debeli leti, od kar sem se začel igrati z idejo spletnega dnevnika. Kar me glede na potek in hitrost trenutnega ekstremnega tehnološkega napredka postavlja približno dve desetletji v zaostanek pred ostalim svetom. In kaj je razlog mojega odlašanja? Pripravite se na smeh. Ni mi bila všeč beseda. Blog. Kaj zavraga? Sliši se kot da bi nekaj padlo v blato..”blop”.. ali slikovito in nazorno zmrdovanje nad nečem… “blah”. Že sam zlog “bl” ne prinaša nič dobrega, oziroma vsaj nič za uho prijetnega,… pa vendar mi ideja ni dala spati, zato je bilo zapisano v zvezdah, da bom nekega lepega dne le ovekovečil rojstvo svojega prvega MK dnevnika (zdaj je že očitno, da se bom izogibal besedi blob .. pardon, blog.. razmišljam celo o opciji, da bi moje sledeče litanije naslovil kar z unikatnim naslovom “MKlog”?)

In danes je ta lepi dan. Od tu dalje mi razsežnosti svetovnega spleta dovolijo, da potipkam vsako svojo misel in jo pustim na “mizi sveta”, vsem na očeh. In o čem bom pisal? Glede na to, da je to MK fitnes dnevnik, bo govora o vsem, kar se tega sveta tako ali drugače dotakne. Seveda bo vse skupaj lingvistično elegantno zapakirano (beri “po domače”), začinjeno z mojimi globokimi mnenji, prepleteno z osebnimi izkušnjami in privatnimi dogodki.. Imam tvojo pozornost? Te zanima kaj sledi? Potem prisurfaj mimo ob naslednji objavi.. obljubim, da se obeta zanimivo branje. Častna fitneserska.