Overlay

Je tvoje telo pripravljeno na poletje?

Spet je kot strela iz jasnega prišel tisti čas v letu. V sorazmerju je rast temperatur in krajšanje dolžine hlač, vse več ljudi panično išče najkrajšo pot za izgubo pridobljenih kilogramov, ki so jih do sedaj še uspešno skrivali pod plastmi oblačil.

Normalno je, da se ljudje načeloma tik pred sezono brezglavo lotevajo “projekta plaža” in to praviloma velja tudi za večino mojih varovancev. Na dano dejstvo je v ozračju fitnesa čutiti napetost evforičnih želj in planov oblikovanja teles, tako postanem podoben papagaju in kot po tekočem traku ponavljam iste odgovore na ista vprašanja.

 

S tem v mislih in v želji, da ponudim roko tistim, ki si želite pokuriti zimsko skladiščeno “energijo” pred velikim poletnim razkritjem, bom tokrat zaupal metode, ki se jih poslužujem pri svojih varovancih, ko je na tapeti zloglasno “hujšanje”.

 

Primarna zadeva, ki se jo vedno najprej dotaknem ob tej občutljivi temi, je seveda tista, ki predstavlja največji faktor pri doseganju ciljev. To je; “kaj je gorivo za tvoje telo?”.

Glede na mojo širno znano gobčnost, moram še enkrat poudariti; Najpomembnejši korak, ki ga moraš narediti, je sprememba prehranskega načrta oziroma diete.

 

Preden se s svojim varovancem posvetim detajlni razpravi, položim temelje. Dietiranje NI stereotipno vegetiranje ob kuhanem brokoliju in suhem piščancu začinjenim s solzami trpljenja. Obstaja kar nekaj sistemov in metod, ob katerih se da lepo živeti in so prijazne uporabniku, edino preprosto dejstvo je, da se jih je potrebno držati… tu ni kvantne fizike, je pa razlika med “vedeti” in “narediti”. En najtežjih aspektov ob uvedbi diete so spremembe, ki jih s tem korakom hočeš ali nočeš, moraš uvesti v življenje, če si resnično želiš rezultatov. Prav vidim kako zdolgočaseno gledaš v ekran, saj vem, da vse to že veš…če pa si še z mano, si vzemi še nekaj minut in mogoooooče te presenetim v nadaljevanju.

 

Sedaj, ko smo obdelali osnovna dejstva teorije, je čas da svojo figurico premaknemo za polje naprej in raziščemo še praktični del.

 

Naslednji korak (ko si v “lastni režiji” splaniraš dietiranje) je tranzit transformacije iz “normalnega” jedca, v obsedenega z vsemi restrikcijami in v navalu žgoče želje po manjši številki na zlobni tehtnici v kopalnici, začneš nekako takole;

  • Nedelja (pred dieto); Rogljiček, bela kava, pomarančni sok. Med pavzo v službi sendvič in kakšna čokoladica za po vrh, zvečer pohan piščanec in pomfri.
  • Ponedeljek, dan D; polovička skodelice ovsenih kosmičev z riževim mlekom in 5 mandljev. Za malico 3/4 skodelice low fat skutke in majhno jabolko. Ko zakruli v želodcu popoldan, je na vrsti proteinski shake, za večerjo pa košček divjega lososa na žaru in 5 dušenih špargljev.
  • Torek; ponoviš vajo
  • Sreda; ista zgodba.. zvečer padeš v posteljo, ko te prešine misel “a mi je treba tega?!” ..in že štefnaš po hladilniku za tistim “za vsak slučaj” sladoledom, ki si ga zatlačil za goro lososovih filejev.
  • ..pa je tu že četrtek in tvoja misija zaključena.

 

Za nekoga, ki se mogoče prvič trudi izgubiti tistih nekaj kilogramov, je že sama odločitev za dieto, precej velika stvar. Nato se za povrh najde še pametnjakovič s six packom pod majco, ki hiti pojasnjevati kako si s tvojim načinom prehrane zadnjih 20 let zastrupljaš telo, edina rešitev ki ti preostane je, da nemudoma zamenjaš vse aspekte prehrambenih navad, če si ne želiš umreti od srčne kapi v naslednjih sedmih minutah.. žal prevladuje odstotek posameznikov, za katere tako drastične spremembe iz takih in drugačnih razlogov ne pridejo v poštev..

V tem grmu tiči zajec. Iz tega razloga se jaz poslužujem bolj pragmatičnega pristopa, ki je sprejemljiv na različnih nivojih, izgleda pa nekako takole;

Ko se prvič dobim z varovancem, naredimo vadbeni načrt, glede prehrane pa dobi domačo nalogo. Prva dva tedna najinega plana, mora voditi dnevnik svoje prehrane, v tem času pa jaz taktično najine treninge začinim z zanimivimi informacijami ali podatki iz svojega načina prehrane. Ko mineta prva dva tedna, so zahvaljujoč dobrim treningom vidni prvi rezultati, ki imajo spodbudni učinek, tako potencirajo vložek truda.. takrat je čas, da pogledava dnevnik prehrane, kjer povem enostaven recept. “Poiskala bova 5 stvari, ki ne spadajo na spisek.” Naloga varovanca je, da izpostavi kaj sam meni, da spada med teh 5 stvari, na ta način doseževa prvi rezultat .. s tem da je vključen v proces analize lastnih navad, je ključ, ki odklepa prva vrata na poti do uspeha.

 

V obdobju, ki sva si ga zastavila, tako skupaj zgubljava kilograme in nabirava motivacijo na vsakem “check point-u” pa še dodava ali spremeniva kakšno malenkost za nov zagon. V povprečju prešvicava 6 tednov, kjer se ne le na tehtnici, ampak tudi v ogledalu (!!) pozna tistih dobrih, zdravih, zgubljenih 5 kg.. ..kar se mogoče zdi malo v primerjavi z znancem, ki je prvi teden izgubil 12 kg na dieti z grenivko, posuto s sodo bikarbono, kajenskim poprom in vmesnim kričanjem na golega sebe v ogledalo, ampak.. tvoji kilogrami se NE bojo vrnili, na to osnovo boš izgubil ŠE VEČ (če si boš to želel), tvoje zdravje bo neprimerljivo BOLJŠE, prav tako tvoja samozavest in splošno počutje. Skratka, čaka te popoln paket.

Si za spremembo, imaš vprašanje ali pa te enostavno zanima, kdaj začneva?

Kontaktiraj me že DANES na 040/835-421 ali izpolni obrazec in rezerviraj brezplačen posvet.