Overlay

Jutranje raztezanje za odličen začetek dneva

Ali ste zgodnje ptice ali raje spite malo dlje, jutranje raztezanje naj bo del vaše dnevne rutine. Te nežne gibe lahko uporabite kot enostaven prehod iz udobja postelje v soočanje z izzivi dneva.

Jutranje raztezanje prinaša več pomembnih koristi. Gibi pomagajo izboljšati prekrvavitev in spodbuditi pretok krvi, kar pomaga telesu, da se prebudi. Mnogi ljudje opažajo, da jih raztezanje napolni z energijo. Prav tako lahko pomaga ustvariti umirjen ton za dan, tako da se počutite bolj pripravljeni za vse, kar vam dan prinaša.

Jutranje raztezanje s pomočjo joge, ki jih lahko preizkusite

Nekateri najboljši jutranji raztezki so položaji joge. Te lahko izvajate na brisači ali jogi matu na tleh, lahko pa tudi na postelji.

 

Mačka-krava

Zmanjšajte napetost v hrbtenici in masirajte trebušne organe s tem enostavnim položajem.

Postavite svoje telo na vse štiri z rameni naravnost nad zapestji in boki nad koleni. Globoko vdihnite. Med izdihom zaokrožite hrbet in pustite, da se glava in zadnjica spustita. Med vdihom zavijte glavo in zadnjico navzgor, dokler ne dobite ukrivljenega hrbta. Izmenično ponavljajte gibe 30 sekund.

 

Položaj otroka

Položaj otroka odlično razteza boke, medenico, stegna in hrbtenico. Pokleknite s koleni narazen in prsti skupaj. Položite dlani na stegna in vdihnite. Med izdihom spustite zgornji del telesa, dokler glava ne doseže tal. Raztegnite roke in položite dlani na tla pred glavo. Ostanite v položaju vsaj tri dihe.

 

Kobra

Ta položaj razteza trup in prsni koš. Lezite na joga mat, obrnjeni navzdol. Postavite roke pod ramena z dlani obrnjenimi navzdol na mat. Dvignite glavo, ramena in prsni koš, ko pritiskate dlani ob tla. Pazite, da ne prenapnete spodnjega dela hrbta med tem raztegom.

Stranski razteg kvadricepsa v ležečem položaju

Če želite raztegniti sprednjo stran nog, se obrnite na desno stran z iztegnjenimi nogami. Pregibajte levo koleno proti zadnjici. Zgrabi levo nogo, da raztegnete stegno. Obrnite se na levo stran in ponovite korake.

 

Enojno dvigovanje kolena

Sprostite svoj napet hrbet, zadnjico in stegna s tem preprostim raztegom. Iztegnite noge in upognite levo koleno. Z roko držite levo stegno in nežno potegnite koleno proti prsnemu košu. Vrnite nogo na posteljo in ponovite na drugi strani.

Gibanje telesa je pomemben del zdravega življenjskega sloga, zato ga izvajajte dosledno!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja