Overlay

Se odpravljate na brezskrbne počitnice? Ne pozabite na svoje dolgoročne cilje!

Najprej zima, nato karantena, sedaj pa še počitnice. Naj vsaj slednje ne postanejo izgovor za vašo lenobo in ne sledenju dolgoročnim ciljem, ki ste si jih postavili, ko ste si zaželeli zaživeti bolj zdravo in fit!

 

Verjetno se je že vsakomur zgodilo, da je bila potovalna torba pred odhodom na dopust polna športnih oblačil in tenis copatov, morda ne manjka niti enostavnih športnih pripomočkov, ki pa se jih na dopustu nato sploh ne dotaknete, ker so dnevi polni uživanja na plaži, priprave slastne hrane, mrzlega piva in še hladnejšega sladoleda! Kako torej združiti dopustniško uživanje in dolgoročne fitnes cilje?

Zavedati se je treba, da dopust je dopust, zato nikakor ni potrebno delati isto ali še več, kot počnete drugače. A potrebno se je zavedati, da se na dopustu čas ne ustavi in da tudi vaše telo ne bo spregledalo vseh vaših dopustniških napak. Veliko je takšnih, ki govorijo, da dopust nikakor ne zmoti njihove fitnes rutine, a seveda jo. Na dopustu dalje spimo, si privoščimo kakšno sladkarijo več in vsekakor v vročini ne treniramo tako, kot bi to počeli v ohlajenem fitnesu.

 

Preden se odpravite na dopust si zapomnite nekaj stvari. Nikakor ne boste izgubili truda, ki ste ga vložili vase, v samo enem tednu, prav tako je težko, da boste pridobili na težko tako veliko, da bi to nato težko izgubili. Pomembno je, da se v svoji koži počutimo dobro, a pomembno je tudi, da v življenju čimveč doživimo, zato ne bo nič narobe, če si na pomolu, pod milim nebom, s prijatelji privoščimo tri kozarce vina, ali se z otroci vsak dan odpravimo na odličen sladoled. Bolj si boste zapomnili izkušnje, kot to, da ste domov prišli z dvema kilogramoma preveč.

 

Torej, kako na dopustu vseeno ostati fit?

Preverjetno, male stvari štejejo! Ko tako vnaprej razmišljate o prehrani, si vsaj čez dan načrtujte zdrave prigrizke, torej namesto da na plaži odprete vrečko čipsa, si raje privoščite jabolko ali lubenico. Na dopustu probajte jesti čimveč lokalno pridelane hrane, odpravite se bo nakup na tržnico, ustavite se pri lokalnem kmetu. Tako bodo vaši krožniki uravnovešeni, zdravi in po vrhu vsega še pisani. Pomembno je tudi, da poleti telo čimveč hidriramo, zato imejte pri sebi zmeraj steklenico vode in posegajte po sadju in zelenjavi, ki so polni vode.

Ostanite aktivni. To ne pomeni, da je potrebno vsak dan 2 uri močno trenirati, ne pomeni pa tudi ne, da lahko cel dan ležite na plaži in berete knjigo. Ko greste v morje zaplavajte, naredite nekaj dodatnih zamahov, namesto z avtom, se kam odpravite peš, povabilu na odbojko na mivki se odzovite pritrdilno in ne pozabite na kak sproščujoč tek ob obali. Vsekakor pa si utrgajte čas od dneva in tu in tam le ponovite kakšno vajo, ki ste jo videli na fitnesu. In pa, zagotovite si dovolj spanca, le tako bo vaše telo zdravo in bo lahko normalno delovalo.

 

Če ne veste katere vaje bi se lotili na svojem dopustu, pa izkoristite možnost ONLINE treningov, ki vam omogočajo, da trenirate pod strokovnim vodstvom kjerkoli že ste!

 

Na koncu dneva je dopust čas, ki ga je treba uživati, preživeti z družino in prijatelji ter si ustvariti spomine, ki nas spremljajo skozi življenje. Fitnesi in telovadnice bodo počakale, da ste boste vrnili iz prisluženega dopusta, a kljub vsemu naj poletje mine v zdravem in aktivnem duhu. Kolikor se pač da! 😊

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja