Overlay

V dvoje je vedno lepše, tudi na fitnesu

Biti zvest svoji rutini je lahko kar težek zalogaj, biti zvest svoji rutini na fitnesu pa še toliko bolj. Statistika namreč kaže, da se skoraj polovica vseh Slovencev ne giba dovolj. V raziskavi izpred nekaj let je kar 49 odstotkov vprašanih Slovencev odgovorilo, da so telesno aktivni manj kot enkrat mesečno, kar pomeni, da se ne odpravijo niti na kratek sprehod. Pri čemer pa si je treba zapomniti, da Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) odraslim priporoča polurno zmerno gibanje vsaj 5 dni v tednu ali pa trikrat tedensko intenzivno vadbo, ki traja vsaj 30 minut.

 

Zato je zelo pomembno, da se gibate, s tem zmanjšujete možnosti za razvoj bolezni, tako srca, kot sladkorno boleznijo ter rakom črevesja in dojk, hkrati pa se boste bolje počutili tudi mentalno ter si zmanjšali stres. Da bi bili za gibanje bolj motivirani, je najboljše, da h gibanju povabite svojega prijatelja, ki bo z vami treniral in vam ne bo pustil, da izpuščate treninge, ko to ni potrebno.

Zakaj sploh trenirati v dvoje?

 

Raziskave so pokazale, da v družbi naredite več, kot bi sicer sami, nekateri pravijo, da v družbi pokurimo tudi več kalorij! Pa vendar, najpomembnejša stvar, ki bi jo rad predstavil, je definitivno MOTIVACIJA, ki je dandanes pri marsikaterem posamezniku ali posameznici primanjkuje. Dogovoriti se za osebni trening in priti na njega ni problem, a problem nastane, ko je to potrebno ponoviti in ponovno priti čez nekaj dni, naslednji teden, naslednji mesec,… Če se boste odločili za treninge s prijateljem, bo veliko težje ‘tik pred zdajci’ odpovedati dogovorjen termin z osebnim trenerjem, saj boste s tem za trening prikrajšali tudi svojega partnerja.

 

Študija, ki so jo pripravili na Univerzi v Zurichu leta 2016 je dokazala, da se tisti, ki trenirajo s partnerjem, v fitnes vračajo pogosteje in tam tudi vztrajajo dalje časa – sploh, če imajo pri svojem partnerju tudi čustveno podporo. Zato je pomembno, da najdemo nekoga, ki nas bo držal odgovorne ter pri dogovorjenih treningih ne bo popuščal, četudi to pomeni začetek treninga ob 7. uri zjutraj!!

 

Prav tako je pozitivna stvar ta, da nas treningi v dvoje pripravijo do tega, da smo sami boljši, da premagujemo druge in se tako še toliko bolj potrudimo pri samem treningu. Še posebaj je tako, če osebo s katero treniramo, tudi osebno zelo dobro poznamo.

 

Potem je tukaj še zabava! Naši natrpani urniki nam že tako ne dopuščajo, da vsem ljudem v svojem življenju namenimo dovolj časa, zato je lahko treniranje v dvoje odličen izgovorza druženje. Seveda trening ni čas za pogovarjanje, a vseeno se je zabavno nasmejati svojemu prijatelju, ki mu kakšna vaja ne gre najbolje ter ga na koncu povabiti na proteinski napitek v recepcijo fitnesa.

Zaradi prijatelja se boste na fitnesu počutili varneje, saj se nekateri ljudje ne počutijo dobro, če morajo v novo okolje vstopiti sami, prav tako pa je zabavno imeti partnerja na sobnem kolesu ali stezi za tek. Prav tako vam lahko prijatelj, ki je morda že kdaj obiskoval različne vadbe, navkljub trenerju, pokaže nove vaje, ki bi vas drugače nekoliko “prestrašile”.

 

Zaradi TEKMOVANJA in PRAZNOVANJA! S prijateljem sta si lahko nedolžna konkurenca, tekmujeta lahko kdo lahko ‘dvigne več’, kdo preteče daljšo razdaljo, kdo naredi več trebušnjakov,… Pa ne samo to, drug z drugim lahko tudi praznujeta, ko eden izmed vaju doseže nov mejnik na fitnesu, meter pokaže kak centimeter manj ali tehntnica kilogram manj. Prav tako je zelo pomembno tudi to, da imate zunaj fitnesa nekoga, ki razume skozi kaj se podajate, da lahko nekomu s ponosom razlagate svoje dosežke.

 

Pa še ekonomična stran, če trenirate s prijateljem lahko tudi prihranite. Tudi sam se poslužujem akcij za partnerje, kjer za ceno enega vadečega, trenirata dva. Tako lahko za manjšo ceno dobite vadbo z osebnim trenerjem, a nič manjšimi končnimi rezultati!

 

Sedaj pa hitro pobrskajte med svojimi prijatelji in jih povabite na skupno vadbo!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja