Overlay

ZA FIT TELO POLETI, JE POTREBNO TRDO DELATI POZIMI!

Mogoče se zdi, da je prezgodaj govoriti o poletju, a verjetno je vaša želja, da poleti izgledali fit, še kako živa že sedaj. Do visoke sezone, ko se vsi sončimo na najrazličnejših plažah in tam razkazujemo najnovejše kopalke, so še nekje 4 meseci! In naj vam povem, da fit telo ne nastane v dveh tednih, zato se ne zanašajte na dvotedenske intezivne treninge v začetku junija, sedaj je potrebno uloviti še zadnji vagon vlaka, ki drvi proti poletju in narediti nekaj zase. Zapomnite si, za fit poletno telo, je potrebno delati že pozimi!

 

Vsako leto smo na fitnesih deležni velike količine novih članov v januarju, ko si ljudje zadajo uresničiti svoje novoletne obljube, v maju, tik pred poletjem in nato septembra, ko ljudje na morju niso zadovoljni s svojim telesom in se odločijo čim hitreje nekaj spremeniti. Kot sem dejal že velikokrat je pri telovadbi pomembno biti konsistenten in ni toliko pomembno kdaj začnemo. Kot sem zapisal v januarskem blogu, je pričetek s telesno aktivnostjo zaradi zaoljub popolnoma zgrešen, saj se ga lotimo z napačno motivacijo.

Ne si govoriti, da morate dobro izgledati za poletje, za morje, pomembno je, da se v svojem telesu dobro počutite prav vsak dan v letu, da se ne izogibate kopanju v kopališču, savnanju s prijateljicami ali potovanju v toplejše kraje v sredini februarja. Recite si, da je vsak dan, dan za plažo! To je najboljši način, da začnete graditi zdrave navade v svojem življenju, ki vam bodo pomagale do želene telsne teže in jo tudi ohraniti, ter se izogniti skrajnim dietam in nori vadbeni rutini. Zmaga v fitnes dirki je predvsem zagotovljena, če ste počasni, sistematični in vztrajni!

Pozimi, ko mine želja po fizični aktivnosti zaradi novoletnih zaobljub, se je težko pripraviti do tega, da gremo na fitnes, krajši dnevi nas zlahka prikujejo na domači kavč, a letos, ko je naša zima tako mila oz. je praktično sploh ni, nimate izgovorov. Začnite delati na sebi že sedaj, ko še lahko spremenite svoje navade in boste na plaži bolj samozavestni! Če se soočate s tem, da za telesno vadbo stežka vzamete čas v dnevu, se z nekom dogovorite, da boste telovadili skupaj in se spodbujali ALI pa se dogovorite z osebnim trenerjem, ki bo za vas pripravil osebni program in vam pomagal pri vpeljevanju telesne aktivnosti v vaš vsakdan.

 

In katere navade lahko vpeljemo v svoje življenje, da si karseda pripomorete k telesu, ki si ga želite to poletje?!

Zamenjajte svojo joga blazino za ‘kettle bell’ uteži

Joga je odlična vadba in ima veliko zdravstvenih koristi, vendar, če želite spremeniti svoje telo, začnite dvigati uteži. Dvigovanje uteži pa ne bo samo izgradilo vaših mišic, ampak bo pripomoglo tudi k pripravi telesa na vse dejavnosti, ki jih radi opravljate poleti, kolesarjenje, tek, SUP. Bodite močni in v formi!

 

Poskusite s prekinitvenim postom

Raziskave kažejo, da posamezniki, ki jedo po načelih prekinitvenega posta hujšajo in se nasplošno počutijo bolje. Najboljše pri tem postu je, da ni potrebno zmanjšati kalorj, le potrebno jih je porabiti in razporediti drugače

Več o prekinitvenem postu si lahko preberete tukaj: https://bit.ly/2STPdZJ

Ne bojte se fitnesa!

Nekateri posamezniki, predvsem ženske se bojijo fitnesa, morda zaradi pogledov drugih ali pa ker ne vedo, kaj bi na fitnesu sploh počele. Z vadbo doma boste, če ste konsitentni in vztrajni res shujšali in si predrugačili telo, a potrebnega bo veliko več časa, prav tako pa se lahko hitreje poškodujete, saj ne veste ali vajo pravilno izvajate. Pri tem strahu vam lahko na lahek način pomaga osebni trener, saj bo na fitnesu z vami in vam pomagal pri izvajanju vaj.

 

Za fit telo poleti še ni prepozno, zadnji vlak še ni odpeljal, a pričnite čimprej! Če si želite najboljših rezultatov se obrnite na osebnega trenerja in prehranskega svetovalca, saj vam bodo prav za vas pisani programi prinesli najboljše rezultate in lahko boste samozavestno hodili po plaži že letos.

Hej, si za spremembo?

Kontaktiraj me že DANES na 040/835-421 ali izpolni obrazec in rezerviraj brezplačen posvet.

Hej, če ti je še bolj domače, se lahko tudi chatava preko Facebooka.

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja