Overlay

Zakaj je hujšanje za vsakogar drugačno?

Ena od prvih stvari, ki jih morate izgubiti, ko delate načrt za hujšanje, je ideja, da bo vaše telo ali vaš potek hujšanja videti kot od kogar koli drugega. Ko vidimo, da nekdo dosega svoje cilje glede izgube teže in telesne pripravljenosti, se je skoraj nemogoče upreti, da bi ga vprašali, kako mu je to uspelo. S tem ni nič narobe, če upoštevamo eno pomembno resnico: vaše telo ni podobno nobenemu drugemu in tudi vaša pot do željene postave ne bo!

Vaše telo je edinstveno 

Na zemlji ni nikogar, kot si ti sam/a. Vaša genetska mešanica je samo vaša, kar pomeni, da so tudi vaš telesni tip, metabolizem in nutrigenomika edinstveni! Vse te stvari bodo vplivale na vaš način hujšanja, zato je najbolje, da si vzamete trenutek in jih razumete, preden si postavite cilje.

Tip telesa: Za naše namene to pomeni vašo višino in obliko. Ko boste postali bolj zdravi in ​​bolj fit, boste morda nosili manjša oblačila, opazili boste, da se grudice, izbokline in okroglosti topijo, in opazili boste čvrstost, ki je prej niste imeli. Še vedno pa boste enake višine in splošne postave, kot ste zdaj, samo srečnejši, bolj zdravi, čvrstejši in bolj sposobni početi stvari, ki jih radi počnete!

Presnova: To je hitrost, s katero porabite energijo. To je razlog, zakaj lahko vi in ​​vaš najboljši prijatelj vsak dan jeste iste stvari in vidite zelo različne rezultate. Številni dejavniki, vključno z genetsko zasnovo, prispevajo k vaši hitrosti presnove, vendar so te stvari na koncu manj pomembne od realističnega razumevanja vašega metabolizma in njegovega upoštevanja pri postavljanju ciljev in načrtovanju. Na ta način si lahko postavite cilje s časovnimi okvirji, ki jih boste lahko izpolnili!

Nutrigenomika: To je način, kako se vaše telo odziva na vrste hrane, dodatke, hranila in prehranjevalne vzorce. Načrti za hujšanje, ki upoštevajo nutrigenomiko, vključujejo diete z visoko/nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov, načrte postenja, programe za zdravje črevesja in dodatke, ki obljubljajo pomoč pri procesu hujšanja. Odzivi na nutrigenomične načrte se razlikujejo od osebe do osebe, ker se genetska zasnova razlikuje od osebe do osebe. Še vedno je veliko tega, kar ne razumemo o tem razvijajočem se znanstvenem prostoru, vendar je ena stvar jasna: ni rešitev, ki bi ustrezale vsem.

Vaš cilj izgube teže bo edinstven

Če so vaš telesni tip, metabolizem in nutrigenomika edinstveni, bi moral biti tudi vaš cilj izgube teže edinstven! Bodite razumni do sebe. Poiščite cilje, ki ustrezajo vašemu tipu postave, na primer, da si lahko ponovno oblečete vaš najljubši par kavbojk. Izpolnjevanje majhnih ciljev glede izgube teže, ki prispevajo k večji izgubi teže, ali povečanje vaše telesne sposobnosti naj bo v majhnih korakih. Postavite si lahko tudi cilje, ki vključujejo biti najsrečnejši, najbolj zdrav, najbolj aktiven in uživajte v opazovanju svojega telesa, ki sčasoma postaja bolj zdravo.

Vaša shujševalna pot je edinstvena 

Če so vaše prehranjevalne navade že sedaj odlične, se bo vaše potovanje morda osredotočilo na aktivnost. Če ste že aktivni, bo vaše potovanje morda bolj osredotočeno na prehrano. Vaš načrt lahko vključuje celo preučevanje nekaterih presenetljivih dejavnikov, kot so spanje, stopnja stresa, delovne navade, potovalne navade in na videz neškodljive izbire hrane, kot sta kava ali dietna gazirana pijača. Ne glede na osredotočenost mora biti glavni cilj seveda vedno iskanje kombinacije, ki vam ustreza. Ta naloga lahko zveni zastrašujoče, vendar ne skrbite. Ni vam treba tega narediti sam. Obrnite se na strokovnjaka, sam ti lahko takoj pomagam! 

Ni vam treba vsega ugotoviti sami

Dobra novica je, da o hujšanju vemo več kot kdaj koli prej! Slaba novica je, da je preveč, da bi ga ena oseba rešila ali popolnoma razumela. Zato priporočam, da se te naloge ne lotite sami. Ena najboljših stvari, ki jih lahko naredite za svoje zdravje, je, da poiščete izkušeno in podporno osebo ali program, ki vam lahko pomaga prebroditi preobremenjenost in začeti iskati rešitve.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja